Project Study

Andrews Beach Remodel

A total re-do of the main floor opened the living areas and master bedroom spaces to more natural light and picturesque views of the Puget Sound. The new owners wanted to bring this 1960s vintage home into the 21st century but keep some cottage charm.

The Results
HallBath1
Bathroom Detail

Features

  • Energy upgrades
  • View decks
  • Large gathering space
Virtual Tour

A small addition to the home and a re-build of the roof created an expanded more functional master suite.  Interior Dimensions NW designed a master bath layout using a mix of materials resulting in a bright and visually up-lifting space. The vaulted ceiling changed the entire feel of the master suite and allowed a ceiling fan without the feeling of impingement.

Numerous interior walls were removed along with a large dated rock fireplace to create an open connected living and entertaining space.  Structural beams were recessed and incorporated into the walls resulting in simple uncluttered lines.  A mix of woods and a touch of masonry was appealing and balanced while maintaining warmth.  Floating metal laminated kitchen shelves added a touch of modern design while creating a platform to display old world craftsmanship of handmade ceramics.

The original dark trims and windows were visually distracting.  Windows and exterior doors were replaced and trimmed in white to create a more connected feel with the outdoors.  Continuous engineered wood floors throughout helped all spaces feel connected.

Ready to Begin?

Your project’s success starts from the first conversation… let’s get started.